0

Recenze Prague Food Festival a pochvala pro Starbucks

V neděli 26. května 2013 jsem se vypravila na Prague Food
Festival
. Přiznám se, že už počasí mě odrazovalo, ale pořád jsem
se snažila brát celou věc profesionálně a šla na akci s cílem pořídit
super fotky, něco málo ochutnat a napsat pěknou reportáž. Vzdala jsem to
ještě před vstupem.

Jelikož nejsem Pražák, chvíli mi trvalo, než jsem našla správný vstup
na festival. Už při hledání se mi povedlo pořádně promoknout,
rozbít deštník a začít se klepat zimou
. A je docela nutné
říct, že to člověku náladu značně pokazí. Když jsem konečně dorazila
ke vchodu „D“ a dostala se na místo, neměla jsem na focení už ani
trošku náladu a ani nebyla velká šance v dešti vytáhnout foťák. Vzdala
jsem to a s rukama v kapsách procházela festivalem a zkoumala, co všechno
bylo pro návštěvníky letos připraveno. Tak už něco málo o tom, co jsem
viděla…

Prague Food Festival se tento víkend konal již
posedmé
, krom klasických pokrmů přinesl i speciality, nad
kterými mnozí kroutí hlavou a jiní zase nadšeně ochutnávají. Já osobně
bych nepozřela hmyz, který se zde podával, bylo však vidět, že si ho
spousta návštěvníků užívá. Na jednu stranu se jim nedivím – toto
jídlo je totiž v současné době silně medializováno a moc často se
s ním nesetkáte. Konkrétně zde bylo připravováno „hmyzí
menu“ – saranče s bulgurem, šváb s restovanou pancettou a cvrček
s chutney
(hustá omáčka). Ochutnat bylo možné
štíra s rukolovým salátkem. Dali
byste si?

Krom méně obvyklých jídel festival návštěvníkům nabídl třeba
i výborné steaky, tataráky a sýry. Zvláště ty
já docela můžu, takže jsem si k akreditaci dokoupila grandy (festivalová
platidla) alespoň na základní ochutnávku a šla do salátu s cizrnou a
kozím sýrem. Nakonec jsem zjistila, že to pro mě nebyla úplně nejlepší
volba, ale okolo mne si na něm mnozí docela pochutnávali a já bych jej
tímto nerada pomluvila.

Celý festival bych sama za sebe a určitě i za spoustu dalších
zhodnotila velmi kladně. Byli zde milí
organizátoři
prodávající ve stáncích,
kteří ochotně poradili
a nikomu se nesnažili nic vnucovat –
a to by se mělo ocenit. Pokud bych měla kritizovat, možná bych se trochu
dotkla platebního systému. Již jsem zmínila, že oficiálním festivalovým
platidlem jsou grandy. Společně s klasickou vstupenkou jich návštěvník
u vchodu obdrží deset a kupuje jimi jednotlivé porce, zákusky či třeba
víno. Jenomže když si chcete dokoupit další, musíte brát rovnou balíček
po deseti, za který utratíte 250 Kč. Někdy to je docela nevýhodné,
zvláště v případě, že vám v kapse zbývají dva grandy a Vy si chcete
koupit ochutnávku za tři. Jeden grand dokoupit nelze a za deset dalších se
utrácet zkrátka nevyplatí. Tohle je ovšem jediná výtka, kterou bych
směrem k festivalu měla.

Rovněž jste si v nadpise článku pravděpodobně všimli toho, že bych
tímto ráda pochválila i Starbucks. S Prague Food
Festival to sice nemá nic společného, přesto mi však návštěva Starbucks
utkvěla v hlavě, tak bych se ráda o zážitek podělila. Byla jsem
totálně promoklá (už bez deštníku), zmrzlá a nadšeně po opuštění
festivalu zamířila do prodejny Starbucks. Nechodím tam často, mají na můj
vkus předražené kafe. Vyhlídka horké čokolády mě však hřála už
z dálky, a tak jsem si objednala alespoň tu nejmenší, za kterou i tak
dáte něco kolem 80 – 90 kaček. A nevím, jestli to bylo tím, že jsem
musela vypadat naprosto hrozně a z vlasů mi kapala voda, ale když mi do té
čokolády bez příplatku s úsměvem začal mladík za pultem lít karamel a
posypávat ji strouhanou čokoládou, až jsem ho musela brzdit, docela mi to
zvedlo náladu. Když jsem mu řekla, že je to od něho hezký, vzal do ruky
další čokoládový sirup a chystal se ho do pití ještě přihodit se slovy:
„Dám vám do toho všecko, co budete chtít.“. No, raděj jsem už
nechtěla, asi by to můj žaludek nezvládl. :-) Každopádně tímto děkuji
společnosti Starbucks, která mě zahřála a vykouzlila mi jeden z mála
úsměvů za ten den. Propagovat je však nechci, protože si myslím, že
jejich ceny jsou stále vcelku nelidské. :-)

Admin123

Profil autora

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *