0

„Nejezte blbě!“ a přijďte na VII. ročník Prague Food Festival

Myslíte na to, co si vkládáte do úst? Ovlivňuje strava vaše zdraví a
náladu? Používáte lokální a sezónní suroviny? Prague Food Festival
2013 nabídne skvělé pokrmy, nejlepší šéfkuchaře, představí
špičkové podniky, producenty nápojů a delikates, ale také promění areál
v jednu velkou kuchařskou školu! Připraveny jsou kurzy vaření pro rodiny
pod taktovkou renomovaných šéfkuchařů, speciální řízené degustace
vína, vody, piva, rumů, koňaků či Institut chuti se slepou ochutnávkou a
talkshows se zajímavými hosty. Letos budou šéfkuchaři snoubit pokrmy
s vybranými nápoji. Gastronomická událost roku Prague Food Festival
proběhne 24. – 26. května 2013 v Královské zahradě
Pražského hradu.

1. Vyhrajte kulinární výlet na Mauritius!

Otestujte si své gastronomické znalosti ve speciálním kvízu „Nejezte
blbě!“ od 1.4. do 15.5. 2013 na href="http://www.praguefoodfestival.cz">www.praguefoodfestival.cz , zakupte
si vstupenky v předprodeji na webu PFF a máte možnost vyhrát 2 letenky od
společnosti Air Mauritius a pobyt pro dvě osoby v pětihvězdičkovém
luxusním hotelu Constance Belle Mare Plage na nádherném tropickém ostrově
Mauritius. Slavnostní vyhlášení proběhne v neděli 26.5. na PFF.

2. Co ochutnáte na PFF 2013?

42 dní stařený nízký roštěnec z plemene „Čestr“, jelení
carpaccio s liškami, konfitovanou roládu z bio romanovské ovce s kroupami
a libečkem, srílanské krevetové karí s rýží basmati a čočkovým
chlebem papadum, dortík ovoněný borovicí ze svatojiřského lesa se slaným
karamelem nebo palačinku s tmavou pivní marmeládou a kopřivovým pivem etc.
Poprvé jsou jednotlivá menu snoubena s konkrétními nápoji! Minulý
rok – cvrčci, červi. Letos další gastronomické
zvláštnosti – štíři!

3. Udělejte si pohodlí..

Novinka! Zastřešené degustační zóny u každé restaurace a relaxační
„Pikniková louka“.

4. Zvýhodněné vstupy a program v Míčovně Vstupenky
se prodávají opět na konkrétní dny, přesné časy, s označením, kterým
vchodem vstoupit do areálu. Nově máte možnost si přes web PFF objednat
místo na doprovodný program v Míčovně za symbolických 50 Kč! Zakoupený
program v Míčovně opravňuje k neomezenému vstupu do areálu již od
12 hod. Počet vstupenek s programem je limitován. Předprodej startuje
1.4. na  href="http://www.praguefoodfestival.cz">www.praguefoodfestival.cz

Cena v předprodeji

základní vstupenka: 400 Kč

150 Kč vstup + (10 Grandů = 250 Kč)

vstupenka s programem: 450 Kč

150 Kč vstup + 10 Grandů + 50 Kč program

Cena na místě

základní vstupenka: 450 Kč

200 Kč vstup + (10 Grandů = 250 Kč)

vstupenka s programem: 525 Kč

200 Kč vstup + 10 Grandů + 3 Grandy program

Děti do 6 let vstup zdarma.

Grand je speciální festivalové platidlo. 1 Grand = 25 Kč

5. Workshopy s TOP šéfkuchaři přímo na stáncích

Roman Paulus (michelinský chef), Radisson Blu, Alcron a La Rotonde – Fine
Dining z lokálních surovin.

Jiří Štift (porotce z kulinární soutěže MasterChef), Essensia,
Mandarin Oriental – „Asian Street Food“, škola vaření, soutěž
v přípravě jarních závitků a zažít můžete i masáž. Ondřej Slanina
(Kluci v akci), Chateau St. Havel – workshop s českými farmáři. Jiří
Voráč, La Truffe – výskyt a sběr lanýžů, tradiční i současný
význam v gastronomii, praktická ukázka

Marek Fichtner, Le Grill & Garden@Kempinski – zahradní grilování,
rychlokurz cukrářského umění – zdobení dortu

Jan Štěrba, Chateau Mcely, Piano Nobile – jak snadno připravit skvělou
a nenákladnou večeři do 10 minut?

Steven Trumpfheller, U Emy Destinnové – vše o hovězím mase Black
Angus. Petr Havlíček, AvantGarde – jak správně připravit krevety?

Tomáš Kalina, Yasmin hotel, Noodles – cooking show a degustace
u velkého skleněného stolu. Jiří Král, Aureole – „Live Sushi Show“
v moderní fusion koncepci. Jiří Janouch, Dish Fine Burger Bistro – jak
připravit 5* burger? A mnoho dalších…

6. „Nejezte blbě!“ v Míčovně Pražského hradu

Vstupenky na program k zakoupení v předprodeji na href="http://www.praguefoodfestival.cz">www.praguefoodfestival.cz Pozor –
limitovaný počet vstupenek.

„Institut chuti a slepá ochutnávka“ se SPAR Premium a dalšími
delikatesami. Ochutnávky se zavázanýma očima pod odborným dohledem experta
na senzoriku H. Vicha. Získejte certifikát nejlepšího degustátora a dárky.
Talkshows se známými hosty: Z. Pohlreich, T. Václavík (Slow food Brno), B.
Trojak (vína Autentisté), herečky Z. Adamovská, J. Schneiderová, J.
Krausová… (kapacita 50 osob)

„Řízené degustace“ vína, vody, piva, koňaků, rumů se špičkovými
experty, například s jedenáctinásobným vítězem sommeliérských
soutěží v ČR a mistrovství světa 2004 I. Dvořákem (kapacita
30 osob)

„Návrat ke společnému stolu“ – exkluzivní kurzy vaření pro
rodiny pod dohledem profesionálů a společnosti Whirlpool – R. Paulus, J.
Štift, Z. Pohlreich, R. Lucque, H. Zemanová, J. Král, R. Dolejš, V.
Košnář, O. Slanina, Sofia Smith (kapacita 1 kurzu 12 osob)

7. Restaurace

AMBIENTE BRASILEIRO • AUREOLE • AUREOLE B13 • AVANTGARDE • BUDDHA-BAR
• CAFÉ AMANDINE • CORINTHIA, RICKSHAW • ČESTR • DISH FINE BURGER
BISTRO • FRANCOUZSKÁ REST. ART NOUVEAU • CHATEAU MCELY, PIANO NOBILE •
CHATEAU ST. HAVEL • LA TRUFFE • LE GRILL & GARDEN@KEMPINSKI • MANDARIN
ORIENTAL, ESSENSIA • PIVOVARSKÝ DŮM • RADISSON BLU, ALCRON A LA ROTONDE
• U EMY DESTINNOVÉ • YASMIN, NOODLES • ZÁTIŠÍ GROUP •8. Delikatesy
SPAR PREMIUM • KENWOOD COOKING SHOW • BIO HANKY ZEMANOVÉ • FARMA KOŠÍK
• KRÁL SÝRŮ • SEDLČANSKÝ • italské delikatesy – TERRA ET BACCO
• nejlepší marmelády na světě – NAŠE DOBROTY • prezentace města
Olomouc a TVARŮŽKOVÉ CUKRÁRNY a tradičního výrobce tvarůžků A. W.
Loštice • čokoláda LINDT

9. Nápoje

Zahraniční vína BACCHUS Vins & Champagnes • domácí vína SPIELBERG
• VEOLIA voda • káva DE´LONGHI • zeleninové a ovocné džusy –
INTERSPAR FRESH BAR • piva a pivní speciality ze sedmi regionálních
pivovarů Čech a Moravy s důrazem na tradiční výrobu – PIVOVARY
LOBKOWICZ • čajovna TEA TAO • skvělé koktejly, rumové degustace,
hudební vystoupení – bar LA CASA DE LA HAVANA VIEJA

10. Na co se ještě těšit?

Zóna zdraví – v koutku zdraví vám změří tlak, tuk, vodu,
k zakoupení budou značky Spar Vital, Spar Natur*Pur, Spar Free From, Spar
Veggie, relaxační zóna s Ceragemem (masáže), čajové rituály

Stánek časopisu Apetit uprostřed „Piknikové louky“ Google+ Hangout
(přímý přenos) přímo z areálu Prague Food Festivalu Oslava
90. narozenin Českého rozhlasu, stánek Radiožurnálu, živé vstupy z PFF
do vysílání a zajímavé rozhovory s gastronomickými odborníky a hosty
festivalu Dětský koutek s dráčkem Ingo a Dětský čin roku
s Whirlpoolem

TZ

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *